Annons

Annons

Annons

En aha-resa genom SVT:s arkiv

Programledare Klara Zimmergren. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Programledare Klara Zimmergren.
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Åtta fredagar i rad bär det, med hjälp av klipp från SVT:s arkiv, iväg på en ordentlig tidsresa. Frågesporten ”Lägg Ut” ger en underhållande bild av hur Sverige har sett ut och förändrats. Klara Zimmergren är programledare.

Tävlingsformen i ”Lägg ut” är en quiz där panelen resonerar och diskuterar sig fram till svaren. Panelen består av två uppställningar à tre personer.

Kändisar i panelen
Den ena panelen består av skådespelaren Claes Malmberg, programledaren och stå upp-komikern Jesper Rönndahl och radioprofilen Annika Lantz.

I den andra panelen medverkar skådespelaren Kjell Wilhelmsen, P3-programledaren Emma Knyckare och radiorösten och författaren Morgan Larsson.

Underfundiga svar
Tävlingen är underordnad resonemangen om klippen mellan programledaren och de tävlande, och underfundiga svar ger lika mycket poäng som korrekta. Klara Zimmergren leder med stadig hand de två panelerna på denna lättsamma aha-resa genom arkivet, sätter klippen i ett större sammanhang där tiden, de medverkande och tv-historien får sitt givna utrymme.

Lägg ut: Fredag 18 april, kl 19.30. SVT2

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas