Annons
Annons


Lättbakad prinsesstårta till mor

Baka en prinsesstårta i långpanna. Fyll med grädde och hallon och täck med rosa marsipanlock. Smarrigt gott som räcker till 30 rutor. Perfekt för mors dag!

Fira med långpanneprinsess.

Fira med långpanneprinsess.

Lättbakad tårta till mors dag

ca 30 bitar
Tid: ca 45 min

4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
250 g halvfrusna hallon
50 g smält smör
lite socker

Garnering:
ca 2 dl hallonsylt
8–10 dl vispgrädde
ca 2 msk vaniljsåspulver, kall, svällande
2 lock rosa marsipan à 200 g eller 400 g marsipan + några droppar hushållsfärg
florsocker

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, sikta ner under omrörning.

2. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 24×33 cm stor. Bred ut smeten, strö hallonen jämnt över och tryck ner dem lite. Häll det smälta smöret över smeten, strö över ett tunt lager socker. Grädda kakan i 225° i ca 20 min, kolla med sticka, smeten ska precis ha stannat. Låt svalna.

3. Bred ett tunt lager hallonsylt över bottnen. Vispa grädden fluffig och blanda snabbt ner vaniljsåspulvret. Bred genast på gräddvispet och jämna till. Kavla ut locken till kvadrater el täck med egenfärgad, kavlad marsipan. Låt stelna i kyl.

4. Skär rutor med en vass kniv. Garnera med rosor, gjorda av resterande marsipan, eller ev hallon och kryddgrönt, sikta över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…