Annons
Annons

Annons

Lättbakade toscarutor med mandel och lingon

Mumsiga goda rutor med botten av mandelmassa med lingon och toscatäcke på topp. Enkelt och gott med mycket smak. Superlätta att göra i långpanna.

Saftigt gott med fina smaker.

Saftigt gott med fina smaker.

Toscarutor med mandeloch lingon

24 st
Tid: 20 min + 35 min i ugnen

200 g margarin eller smör
300 g mandelmassa
2 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2–3 dl lingonsylt

Toscatäcke:
150 g margarin eller smör
1 1/2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
75 g mandelspån

1. Kör margarin eller smör och mandelmassa i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt sockret och äggen, ett i taget.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner blandningen i mandelmasseblandningen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° ca 25 min. Kakan ska ha stelnat.

3. Gör toscatäcket under tiden. Värm och blanda margarin eller smör delat i bitar, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Låt toscasåsen bli tjock under omrörning.

4. Bred lingonsylten ovanpå den varma kakan, skeda över toscatäcket. Grädda kakan mitt i ugnen i 225° i 10–12 min. Täcket ska få färg. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Drömgod hallonkaka med kokostosca

LÄS OCKSÅ

(100)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…