Annons
Annons


Laxfile med sötpotatismos från Ulrikas hälsokök

Sötpotatismos är något alldeles extra till stekt lax. Toppa med pumpafrön och parmesanost. Ulrikas enkla recept gör det enkelt att fixa snabbt.

Gör moset med ost, grädde och smör – krämigt härligt.

Laxfilé med 
sötpotatismos

4 port
30 min
577 kcal per port

4 laxfiléer à 150 g
1 msk smör
1 påse blandsallad, 65 g

Sötpotatismos:
3 stora sötpotatisar
1/2 dl grädde
1 msk smör
1 1/2 dl riven 
parmesanost
salt, svartpeppar

Annons

Topping:
4 msk pumpafrön
1 dl riven parmesanost
4 dillkvistar
4 citronklyftor

1. Skär potatisen i bitar. Koka den mjuk, ca 20 min.
2. Lägg bitarna i en matberedare, mosa och lägg i kastrullen. Rör ner övriga ingredienser. Håll varmt.
3.  Salta och peppra laxen och stek den runt om i smör.
4. Lägg på pumpafrön och parmesan, dill och citron. Servera med moset och sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas pinjenötsbiffar med quinoasallad

Gå Ulrikas onlinekurser där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av Ulrika Davidsson. Läs mer här!

LÄS OCKSÅ

(27)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…