Annons
Annons

Annons

Laxgryta med citron och dill

Dill och citron är laxens bästa vänner! Här möts de alla i en snabblagad och läcker gryta. Crème fraiche rundar av smakerna.

Ljuvliga smaker!

Suveräna smaker!

Läcker laxgryta

4 port
Tid: ca 30 min

400 g ben- och skinnfri laxfilé
1 purjolök
smör till stekning
rivet skal av en citron
salt, peppar
ca 3 dl vatten
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 fiskbuljongtärning
2 dl crème fraiche
ljus snabbredning
1 knippe hackad dill
ca 125 g sockerärter

1. Skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i smör och tillsätt citronskal. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och buljongtärning.
2. Låt alltsammans puttra i ett par min, rör ner crème fraiche och puttra samman ytterligare några min. Red av till önskad konsistens.
3. Skär laxen i mindre kuber, krydda med salt och peppar, blanda med hackad dill och vänd ner dem i grytan.
4. Sjud dem ett par min tills de är precis färdiga, vänd ner lätt förvällda sockerärter. Servera med kokt potatis.

 

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Köp en snygg gjutjärnsgryta från oss till specialpris!

 

gryta

 

LÄS OCKSÅ

(80)
(7)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…