Annons
Annons


Laxlasagne med svamp

Den här härligt krämiga lasagnen har lax och champinjoner i fyllningen. Räkor på toppen gör den extra läcker.

Laxlyx i form!

Laxlasagne

4 port
Tid: 50 min

500 g färsk laxfilé
250 g champinjoner
1 msk smör
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm malen vitpeppar
ca 8 lasagneplattor

Ostsås:
8 dl mjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
100 g riven ost
1 dl riven ost till gratinering

Garnering:
250 g räkor med skal
dill

1. Skär laxen i bitar.
2. Skär svampen i småbitar, fräs den i smör med vitlök. Salta och peppra.
3. Blanda mjölk, tärningar och mjöl i en kastrull, koka upp under omrörning. Sjud såsen under omrörning 4 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten. 4. Varva rå lax, lasagneplattor, stekt svamp och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås. Strö över riven ost.
5. Grädda i 30 min i 225° i nedre delen av ugnen.
6. Skala räkorna och garnera med dem och dill.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(78)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…