Annons
Annons


Laxröra med ägg

På ett kick rör du ihop den här krämiga laxröran med ägg och läcker dillsmak. Perfekt att servera på exempelvis en förrrättsmacka.

Mums på förrättsmackan!

Laxröra

4 port
Tid: ca 15 min

3 hårdkokta ägg
1 knippe dill (spara till garnering)
125 g färskrökt skivad lax (spara till garnering)
2–3 msk crème fraiche
salt, peppar

Till servering:
4 skivor kavring eller valfritt grovt bröd
smörgåsfett
ärtskott eller sallad

Annons

1. Tärna ägget och hacka dillen. Skär laxen i mindre bitar. Blanda med ägg, dill och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
2. Kantskär och rosta brödskivorna, bred smör på dem.
3. Bottna med ärtskott eller salladsblad på skivorna, fördela laxröran och garnera med dill och del av en laxskiva.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…