Annons
Annons

Annons

Leif Mannerströms bästa stektips!

Lär dig steka kött som en mästerkock! Här kommer Leif Mannerströms 6 bästa tips!

leif-mannerstrom

1. Ta fram köttet i god tid innan det ska stekas så det blir rumstempererat.
2. Torka av köttet så ytan blir torr, för att få en jämn och fin stekyta.
steka-kott3. Har köttet en fettkant, skär några snitt i kanten. Då ligger köttet plant under stekningen.
4. Hetta upp olja och lägg sedan i lite smör, när smöret slutat fräsa och fått en gyllenbrun färg är det dags att lägga i köttet.
5. Lägg i köttet ”från” dig, så riskerar du inte att du bränner dig på skvätt ifrån smöret och oljan.
6. Låt köttet vila en stund efter stekning, då stannar köttsaften kvar inne i köttet.

Av Johanna Svan

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till specialpris genom oss >>

stekpanna-mannerstrom

 

LÄS OCKSÅ

(66)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…