Annons
Annons


Läcker nyårsdessert med lingon – glutenfritt

Enkel dessert med härligt svensk smak av lingon. Syrligt gott som möter, krämig grädde och en touch av lime. Funkar att göra i god tid, ta fram ur frysen tio minuter före servering.

Snabbfixad dessert.

Snabbfixad dessert.

Lingonglass

6–8 port
Tid: ca 30 min + tid för infrysning

3 äggulor
1 1/2 dl socker
2 dl gräddmjölk 50/50
1 dl lätt tinade lingon
rivet skal från 1/2, saft av 1 limefrukt
3 dl vispgrädde
lingon till garnering

Annons

1.Sjud i en kastrull äggulor, socker och gräddmjölk till en tjock sås under ständig omrörning, den får inte koka.
2. Mixa lingonen lätt med fint rivet limeskal och -saft. Rör ner det i äggkrämen. Låt svalna.
3. Vispa grädden fluffig men inte så hårt, och blanda med äggkrämen. Smaka av om det behövs mer socker eller syrlighet.
4. Häll upp i portionsformar, strö över lingon. Frys ett par timmar el över natten. Ta fram dem 10–15 minuter före servering. Garnera med lingon.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka härlig lingoncheesecake. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(48)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…