Annons
Annons


Ulrikas superläckra linssallad med räkor

Fräscha räkor och små svarta linser är suveräna i sallad. Lägg till sockerärtor, apelsiner, avokado och annat gott så blir det en suverän rätt både till vardag och helg.

Suveränt och extra fräscht med pigga inslag citrus.

Suveränt och extra fräscht med pigga inslag citrus.

Fruktig linssallad med räkor

410 kcal per port
4 port
20 min

2 dl belugalinser
2 apelsiner
1 blodgrapefrukt
1/2 citron
1 msk olivolja
2 msk hackad gräslök
salt, svartpeppar
1 kruka grönsallad
100 g sockerärter
2 avokador
10 physalis
150 g handskalade räkor i lag

Annons

Garnering:
granatäppelkärnor
gräslök
1 skivad polkabeta

1. Koka linserna i lättsaltat vatten i 25 min. Häll av vattnet och lägg linserna i en stor skål.
2. Skala apelsinen och grapefrukten med en vass kniv. Skär ut fina filéer och lägg i skålen. Pressa över överbliven saft.
3. Pressa över citron och häll på olivolja. Blanda ner gräslök, salt och peppar.
4. Lägg på salladsbladen. Strimla sockerärterna. Skiva avokadorna, dela physalisen och lägg det på salladen. Toppa med räkor. Garnera med granatäppelkärnor, gräslök och skivad polkabeta.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas hälsobröd

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…