Annons

Annons

Annons

Ljuvligt juligt!

Hyacinter

Hyacinter sprider skön julstämning vare sig de står i plåtlåda eller glasvas, där rötterna blir en del av arrangemanget. Foto: Blomsterfrämjandet

Hyacintens vackra små klockor och ljuvliga doft har lång tradition av att sprida glädje som julblomma. De passar lika bra i traditionella julgrupper som i moderna och kreativa arrangemang. Doften är allt ifrån intensiv doft till nästan ingen alls.

I affären hittar du fördrivna hyacintlökar som säljs i knoppstadiet och de är mycket lätta att använda och sprider härlig julstämning.

Gör grupper med hyacinter och skapa din egen stil med till exempel mossa, ris och pynt. Eller varför inte använda en plåtlåda, vitsprayade kvistar, halsband och en uggla? Det fungerar lika bra! Torkade apelsinskivor och kottar från skogen är andra roliga accessoarer.

Ett klassiskt sätt att använda hyacinter är att placera dem hyacintglas som har en midja mitt i glaset där löken placeras och rötterna kan sedan hänga ner i vattnet. Tvätta hyacintlökarna rena från jord innan de placeras i glasen.

Hyacinter

Julpynta dina hyacinter med apelsinskal, kottar och annat dekorativt.

Välj rätt doft

För många är hyacinternas doft lika med doften av jul och sedan flera år har du möjlighet att välja hur mycket du vill att de ska dofta. Svenskodlade hyacinter är doftkods-märkta och du kan enkelt se om den utslagna hyacinten doftar svag, medel eller fylligt.

Lätt att lyckas!

Hyacinter kan stå i fönstret såväl som en bit in i rummet. Sval placering nattetid förlänger blomningstiden.

Hyacint i kruka bör vattnas sparsamt men regelbundet så att inte jorden torkar ut. Långa blomstjälkar kan stöttas med en blompinne.

Så länge vädret är milt fungerar hyacinter även utmärkt utomhus. Placera dem i en kruka eller i en korg vid entrén så skapar de ett härligt välkomnande. Fint att kombinera med till exempel julrosor, enris, en lykta och kottar.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas