Annons


Lövbiffsrulader i grönpepparsås

Superläckra är de här ruladerna av lövbiff med svamp i fyllningen och grönpeppar i såsen!

Mums med grönpeppar i såsen!

Mums med grönpeppar i såsen!

Svampfyllda rulader

4 port
Tid: 35 min
150 g färska champinjoner
1 msk smör
salt, peppar
1/2 msk fransk senap
8 skivor lövbiff, ca 600 g

Sås:
1/2 gul lök
1 msk konserverad grönpeppar
1/2 msk smör
3 dl vatten
2 msk köttfond
1 msk soja
1/2 msk fransk senap
1 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
2 dl grädde
3 msk vetemjöl

1. Skiva svampen och stek den i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda med senap.
2. Fördela svampen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare.
3. Bryn ruladerna vackert bruna i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över dem på en tallrik.
4. Hacka och stek lök med grönpeppar i smör i stekpannan. Tillsätt vatten, fond, soja, dijonsenap, tomatpuré och salt. Koka upp. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i såsen. Sjud 5 min.
5. Lägg ner ruladerna i såsen och låt dem sjuda 10 min. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och kokta grönsaker.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fler goda recept:

Biff med sesamrostad potatis

Helgpasta med lövbiff

LÄS OCKSÅ

(963)
(99)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…