Annons
Annons

Annons

Lövbiffsrulader med viltsmak

Lövbiff är perfekt när du vill göra snabblagade rulader. Behöver vi säga att såsen blir underbar?!

Mustiga smaker!

Mustiga smaker!

 

Rulader av lövbiff

4 port
Tid: 25 min

8 skivor lövbiff eller innanlår av älg, ca 500 g
2 äpplen
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 1/2 dl vatten
2 msk vilt- eller kalvfond
2 dl crème fraiche
1 msk vetemjöl
2 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
10 krossade enbär
1/2 tsk timjan

Garnering:
lingon

1.Dela skivorna om de är stora. Skär äpplet i klyftor och rulla in dem i köttskivorna. Fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
2.Tillsätt vatten och viltfond. Sjud under lock ca 10 min.
3.Ta upp ruladerna ur grytan. Sila skyn i en kastrull. Häll i crème fraiche och mjölet blandat med lite kallt vatten. Koka upp, tillsätt soja, salt och kryddor. Sjud såsen 5 min. Lägg i ruladerna igen.
4.Strö över lingon och servera ruladerna i såsen med kokt potatis, broccoli och rönnbärsgelé.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp en fin gjutjärnsgryta till förmånligt pris från oss!

gryta

LÄS OCKSÅ

(136)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…