Annons

Annons

Annons

Lucka 17: Så gör du en festlig manikyr

Ett enkelt sätt att piffa upp sig på inför alla kommande festligheter är att göra en fin manikyr. Klassiskt röda och vinröda toner fungerar alltid, likaså glitter. Men om du vill göra något extra visar vi här hur du gör en enkel och effektfull manikyr i två färger.

Festliga naglar i roséguld och vinrött.

Festliga naglar i roséguld och vinrött.

naglar-steg-for-steg

adventskalender2015Du behöver: Underlack, nagellack i två olika färger (i manikyren på bilden användes ”Opi Scores a Goal!” och ”Worth a Pretty Penne”, båda från OPI), tejp och överlack.

1. Grunda med ett baslack och låt torka. Måla sedan naglarna i färgen som ska synas i ”triangeln”, 1 tunt lager, 2 om det behövs. Här har vi valt ett roséguld-skimrigt lack. Låt torka ordentligt annars kommer tejpen dra upp lacket i nästa steg.
Tips! En trend just nu är att man låter den naturliga nageln synas på vissa partier, ”negative space nails”. Om du är sugen på att prova så måla bara med baslacket och hoppa sedan vidare till steg 2.

2. Klipp av 10 tejpbitar, en för varje finger och placera som bilden visar så att en triangel täcks på varje nagel.

3. Måla med nästa färg i ett eller två tunna lager. Här har vi använt ett vinrött lack utan skimmer. Låt torka en liten stund men inte helt.

4. Dra försiktigt av tejpen. Avsluta med ett överlack.

Tips! Du kan även göra andra mönster. Låt fantasin flöda!

Av: Cassandra Berggren G

LÄS OCKSÅ

(25)
(1)Annons


Annons
Senaste från allas