Annons
Annons


Snabb currysill – klar på 10 minuter!

Du hinner fortfarande lägga in din egen goda sill till julfirandet! Den här danskinspirerade varianten har härlig smak av curry.

Festligt på julbordet!

Festligt på julbordet!

Dansk currysill

Tid: ca 10 min

1 förpackn 5-min sill, à 420 g varav 210 g sill
2 hårdkokta ägg
2 dl crème fraiche
1/2 finhackad rödlök
1 knippe hackad persilja
1–2 tsk curry
1 nypa socker
3–4 msk rostad lök till servering

1. Ta upp sillen och låt den rinna av väl. Hacka den sen i små tärningar och tärna även äggen.
2 Blanda crème fraiche med rödlök, persilja, curry och en nypa socker för att runda av smaken.
3. Vänd ner sill och ägg. Vill du servera ur snapsglas, som på bilden, är det lättast att först hälla fyllningen i en spritspåse innan den fördelas i glasen. Strö över rostad lök precis före servering. Servera med skivad kavring.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…