Annons
Annons


Lyxig kycklingpaj

Extra god blir pajen med både kyckling och räkor i fyllningen. Curry sätter fin smak på äggstanningen.

Allt gott i samma form!

Allt gott i samma form!

 

Kycklingpaj med räkor

4 port
Tid: 1 tim 15 min

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
3/4 grillad kyckling eller 300 g stekt kycklingkött
500 g räkor med skal
5 ägg
3 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk salt
2 krm kajennpeppar
100 g riven lagrad ost
1 strimlad röd paprika

Annons

Garnering:
limeklyftor

1. Mixa pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 26 cm diam, med degen. Picka botten med en gaffel. Ställ formen kallt i 20 min. Förgrädda pajskalet i 200° i 10 min.
2. Skär kycklingköttet rent från benen och skär det i små bitar. Skala räkorna.
3. Vispa samman ägg, grädde, vitlök, curry, salt och peppar.
4. Lägg osten i botten på pajskalet och därefter kycklingkött, paprika och hälften av räkorna. Häll över äggblandningen.
5. Grädda pajen ca 40 min. Strö över resten av räkorna vid serveringen. Garnera med limeklyftor.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar
Fler goda recept:

Smördegspaj med ost

Mustig köttfärspaj

LÄS OCKSÅ

(186)
(8)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…