Annons
Annons


Lyxig paj med lax och kräftor

Det är fyllningen som gör pajen! Den här läckra varianten är frikostigt fylld med både lax och kräftstjärtar.

Pajlyx med både lax och kräftor.

Mumsigaste fyllningen!

 

Lax- och kräftpaj

4 port
Tid: 1 tim 15 min

Pajdeg:
125 g smör
3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
170 g kräftor i lag
150 g rökt lax
4 ägg
3 dl grädde
3 msk hackad dill
1 tsk salt
2 krm kajennpeppar
1 1/2 dl riven västerbottensost

Annons

Garnering:
rökt lax
kräftstjärtar
limeklyftor
dill

1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm diam. Nagga botten med en gaffel. Ställ in pajformen i kylskåp ca 20 min.
2. Förgrädda pajskalet i 200° i 10 min.
3. Häll av vätskan från kräftstjärtarna och krama ur vätskan. Skär laxen i bitar.
4. Vispa samman ägg, grädde, dill, salt och peppar. Häll osten i botten av pajformen, strö ut kräftstjärtar och lax – spara lite till garnering. Häll äggblandningen över. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min.
5. Garnera pajen, servera med sallad och bröd.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar
Fler goda recept:

Smarrig skaldjurspaj

Lyxig kycklingpaj

LÄS OCKSÅ

(169)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…