Annons
Annons


Magisk chokladmousse!

Överraska med en spännande efterrätt i glas. Receptet är enkelt. Låt en mousse stelna i kyl innan nästa tillsätts. Dekorera med hallon för fin syrlighet.

Trolleri med två sorters chokladmousse.

Trolleri med två sorters chokladmousse.

Mousse á la magi

8 port
Tid: 40 min + tid att stelna

Mörk chokladmousse:
150 g mörk choklad av god kvalitet
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Vit chokladmousse:
175 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Annons

1. Hacka den mörka chokladen, sjud upp hälften av grädden. Vispa resterande grädde fluffig i en separat skål. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladhacket tills allt har smält. Låt svalna något och rör ner äggulorna.

2. När chokladmassan är rumstempererad, rör ner gräddvispet med stora tag.

3. Sätt glasen i en vid (bak-)form fylld med socker. Sätt dem på snedden. Fördela moussen i bottnen på glasen så att halva glaset är fyllt på snedden. Låt stelna i kyl ca 1 tim.

4. Gör lika med den vita chokladmoussen. Sätt glasen på andra hållet och fyll på samma vis men på andra hållet. Låt stelna i kyl, 1–2 tim.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Dessert på en kvart. Mer gott med chokladmousse. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(72)
(4)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…