Annons

Annons

Annons

Månadens blommor i mars

Till månadens blommor i mars har Blomsterfrämjandet valt två växter i härliga färger – cineraria som bjuder på överdådig blomning och tusensköna som ger skönaste vårkänslorna.

Cineraria i många vackra färger.

Cineraria finns i många vackra nyanser.

Cinerarian är en utpräglad säsongsväxt som blommar intensivt i olika nyanser av blått, lila, rött, rosa, vitt eller tvåfärgat – främst under senvintern och våren.

Njut av cinerarian så länge den varar och släng den sedan med gott samvete i komposten. Undvik att ställa den ovanför element där det blir alldeles för varmt och torrt, och håll jorden fuktig.

Ställ gärna ett par cinerarior i olika nyanser tillsammans, så blir färgeffekten än större.

tusenskönor

Tusenskönor blir fina i sällskap med andra vårblommor.

 

 

 

Tusenskönor pryder ofta gräset med sina vita små blommor. De för inomhusbruk är ofta förädlade och har större blommor än den vilda arten. Blommorna är fyllda och finns från vitt och rosa till mörkrött.

Tusenskönan är vacker tillsammans med andra blommande växter som pärlhyacint, kungsängsliljor eller primula. Blanda en hel flock av dina favoriter i en stor skål, låda, korg eller en gammal burk. Ställ dem på en ljus plats och håll jorden fuktig. Nu är det bara att njuta av våren och känslan av trädgård, även om du är inomhus!

Tusenskönan trivs bäst om den står relativt svalt. För utomhusbruk är tusenskönorna fina att blanda med penséer, lökväxter och murgröna.

Plantera ut dina tusenskönor i trädgården när de blommat över så får du glädje av dem i många år.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas