Annons
Annons

Annons

Mandelkakor med choklad – kärlek från första smulan!

Makalöst mumsigt! De här småkakornasmaka är verkligen drömgoda. En sats räcker till 30 stycken. Klart på en bara timme!

Gott som på kondis. Mandelkakorna med chokladlock är himmelska.

Gott som på kondis. Mandelkakorna med chokladlock är himmelska.

Mandelkakor med chokladlock

28–30 st
Tid: ca 1 timme

3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
2 msk socker

Garnering:
ca 200 g mandelmassa
1 äggvita
28–30 små bitar mörk choklad el mörk choklad med crisp (tex Lindts dessertchoklad, 200 g)
strössel

1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare. Låt degen vila inlindad i kyl, ca 20–30 min.

2. Riv mandelmassan och rör ut med så pass mycket äggvita att det går att spritsa. Häll massan i en spritspåse med el utan tyll, dvs spritsmunstycke.

3. Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock. Ta med mått ut rundlar och lägg på bakpappersklädd plåt. Spritsa en krans av mandelmassan runt kakorna. Grädda dem i 200° i 10–12 min tills de fått fin färg.

4. Under tiden delas den rumstempererade chokladen i små rutor. När kakorna tas ut lägg snabbt en ruta i mitten på varje kaka, så smälter de ner av eftervärmen. Rör ev lätt om med ett teskedsskaft i mitten. (Hinner de inte smälta, sätt åter in i ugnen i 1–2 min.) Garnera ev med strössel. Låt svalna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman 

Prova också: Skurna mandelkakor med nötter

LÄS OCKSÅ

(51)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…