Annons
Annons


Kondisfina mandelkakor med chokladtopp

Hemgjort på proffsvis! Suveränt fina och underbart goda med kombinationen av mandel, choklad och blåbär. Använd en rund pepparkaksform för att få jämna kanter.

Gott som konfekt!

Gott som konfekt!

Mandelkakor med chokladtryffel

ca 30 st
Tid: ca 1 tim

Botten:
225 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor (ovispade)

Tryffel:
1 1/4 dl vispgrädde
1 1/2 msk honung
100 g ljus hackad choklad
100 g mörk hackad choklad

Annons

Garnering:
små blåbär

1. Riv mandelmassan, blanda med socker och rör ner äggvitorna. Skeda eller spritsa (utan tyll) ut små kakor på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175° ca 25 min.

2. Tryffel: Koka upp grädde och honung. Häll det över den hackade chokladen. Rör om tills allt har löst sig. Ställ svalt tills det stelnat något, ca 30 min eller längre.

3. Vispa tryffeln mjuk. Spritsa eller klicka den på kakorna. Rumstemperera den om den är för hård och kyl om den är för mjuk. Garnera med ett blåbär på varje.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka vita chokladbollar – vilka läckerbitar. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…