Annons
Annons


Mumsiga mandelrutor

Rutorna med mandelmassa är saftigt goda och smakar härligt av säsongens fina apelsiner. Perfekt smakkombinationen med choklad på toppen och gulligt strössel.

Lättbakat för många!

Lättbakat för många!

Mandelrutor med apelsinsmak

ca 40 rutor
Tid: ca 50 min

150 g smör
1 bittermandel, finriven
450 g mandelmassa, grovriven
5 ägg
1 1/2 apelsin finrivet skal och ca 3/4 dl saft
3 1/2 dl vetemjöl

Garnering:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
strössel, t ex hjärtan

Annons

1. Rör smör, bittermandel och mandelmassa poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Skrubba apelsinerna i hett vatten. Riv skalet utan det vita i smeten. Sikta ner mjölet under försiktig omrörning till en jämn smet.

3. Häll smeten i en bakpapperstäckt långpanna, 35×25 cm. Grädda kakan i 175° ca 35 min. Prova med sticka! Låt svalna något.

4. Nagga kakan och skeda över pressad apelsinsaft.

5. Smält hackad choklad med grädde över sjudande vattenbad. Bred chokladen över kakan i ett jämnt lager. Strö över valfritt strössel innan chokladen stelnat helt.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: PONTUS FERNEMAN

LÄS OCKSÅ

(32)
(4)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…