Annons
Annons


Supermumsig mandeltårta med kolakräm

En sommarsymfoni med säsongens bär, krossad daim, kolakräm och mandel. Perfekt när du vill bjuda riktigt mumsigt – som också är glutenfritt.

Sommartårta extra allt!

Sommartårta extra allt!

Mandeltårta med kolakräm

Tid: ca 1 tim

Botten:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
1 1/2 msk kakao

Kolakräm:
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap

Garnering:
3 dl vispgrädde
ca 5 dl bär och frukt (t ex körsbär, jordgubbar, blåbär, nektarin, persika) 
1 dubbeldaim, ca 56 g

Annons

1. Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita. Sikta ner kakaon och blanda.
2. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Grädda i 175°, 15–20 min. Låt kallna.
3. Blanda alla ingredienser till kolakrämen i en kastrull. Koka upp under omrörning, låt sedan småputtra utan att röra om för mycket, 20–25 min tills det blir en tjock gulbrun kräm. Låt svalna.
4. Lägg bottnen på ett fat och bred över kolakrämen. Spritsa eller klicka över vispad grädde. Toppa med bär, frukt och krossad daim.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova superläckra marängtårtan som också är glutenfri. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(149)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…