Annons
Annons


Snabbakade mandeltoppar

Baka galet goda och många småkakor – klart på mindre än en halvtimme. Blanda, rulla och grädda. Färdigt. Glutenfritt. Supermumsigt!

Superenkla och glutenfria mandeltoppar.

Mandeltoppar

40 –45 stycken
25 minuter

2 äggvitor
2 dl florsocker
300 g mandelmjöl
2 fint rivna bittermandlar
1/2 dl mandelspån, el hackade valfria nötter

1. Vispa äggvitorna till vitt skum, häll i florsockret efter hand under vispning. Blanda mandelmjölet med de rivna bittermandlarna.
2. Häll i mandelmjölet, blanda till en massa. Rulla kulor, lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck lätt ner mandelspån el hackade nötter som garnering. Grädda i 200° i 10–12 min.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Knapriga drömmar med lime

LÄS OCKSÅ

(37)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…