Annons


Ljuvlig marängsviss med saftiga jordgubbar

En evig favorit! Med hembakta maränger blir den ännu godare. Saftiga, söta jordgubbar gör den till en perfekt sommardessert.

Ringla över chokladsås - passar perfekt till bären.

Ringla över chokladsås – passar perfekt till bären.

Marängsviss med jordgubbar

ca 6 port
Tid: 10 min beredning + 1 1/2 tim i ugn

1/2 liter vaniljglass
1 liter jordgubbar
3–4 dl vispgrädde

Maränger (25–30 st):
ca 3 äggvitor (1 dl)
2 dl socker

Chokladsås:
1 d vispgrädde
1/2 dl vatten
1 dl socker
1 dl kakao

Annons

1. Häll äggvitorna i en skål över sjudande vattenbad. Vispa fluffigt med elvisp och tillsätt sockret lite i taget under vispning tills det blir en fast, blank maräng.

2. Spritsa eller klicka ut maränger på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 100°, 1–1 1/2 tim tills de känns lätta och lossar från papperet. Öppna luckan på glänt och torka på eftervärmen.

3. Häll alla ingredienser till chokladsåsen i en kastrull och sjud upp under omrörning. Obs! Bränns lätt.

4. Blanda vaniljglass, maränger, jordgubbar, vispad grädde och chokladsås. Servera genast.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Testa marängsviss med passionsfrukt. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…