Annons
Annons


Marängsviss med passion – klassiker med tvist

Säsong för passion! Ja, i alla fall passionsfrukt...Använd den i en av våra mest älskade desserter, marängsviss. Lägg till mango för ännu mer exotisk touch. Supergott!

Glass, maräng, grädde och passionsfrukt i en svisstvist.

Glass, maräng, grädde och passionsfrukt i en svisstvist.

Marängsviss med passionsfrukt

4 port

2 dl vispgrädde
3 passionsfrukter
20 maränger
1/2 liter vaniljglass
300 g mangobitar, frysta och tinade
2 bananer i skivor

Chokladsås:
1/2 dl kakao
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker

Annons

1. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och sjud 3–5 min utan lock. Låt den kallna.

2. Vispa grädden. Ta ut fruktköttet ur passionsfrukterna.

3. Vid servering: Blanda maränger, bitar av glass, vispad grädde samt mango och banan. Ringla över chokladsåsen och fördela passionsfruktsköttet över. Servera i coupeglas.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fixa dessert med passionsfrukt på en kvart.  Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(49)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…