Annons
Annons


Marängtårta med jordgubbar till midsommar

Marängtårta med jordgubbar hör midsommar till! Sprött och krämig med grädde, mascarpone och härlig smakbrytning av citron och blåbär. Festligt bjudgott!

Fira med jordgubbar och maräng.

Fira med jordgubbar och maräng.

Marängtårta med jordgubbar, blåbär och mascarpone

Tid: 2 tim + 12 tim
8 bitar

6 äggvitor, 2 dl
3 dl strösocker
1 msk Maizena redning
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk mandelflagor

Fyllning:
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 dl florsocker
1 ekologisk citron, rivet skal
1/2 dl mosade blåbär
1 liter jordgubbar
200 g fast (ej lös) jordgubbssylt
150 g färska blåbär

Annons

Garnering:
jordgubbar
blåbär
jordgubbs- eller myntablad

1. Rita tre rundlar, ca 15 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.

2. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret lite i taget, fortsätt vispa vitorna fast. Sikta ner maizena, rör ner vinägern. Fördela smeten i rundlarna, strö över mandelflagor. Sätt in plåten i ugnen i 175°. Sänk till 125°. Grädda 1 1/4 timme. Stäng av ugnen, låt bottnarna stå kvar i ugnen tills den kallnat, gärna över natten.

3. Vispa grädden och blanda den med mascarpone, florsocker och citronskal. Ta undan 1/4 av smeten, blanda resten med mosade blåbär. Skiva jordgubbarna. Fördela mascarponekrämen, jordgubbar, jordgubbssylt och blåbär mellan varje lager.

4. Avsluta med mascarponekräm utan blåbär och garnera tårtan med jordgubbar, blåbär och myntablad.

Av Eva Boström
Foto: Stewen Quigley

Supersnabba midsommartårtan – klar på tio minuter. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(79)
(1)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…