Annons
Annons


Fredagsmys med Ulrika – fläskfilé med nudlar

Helgmys och laga läcker fläskfilé. Marinaden med ingefära, chili och lime ger ett härligt smaklyft och fräsch ton till hela rätten. Servera med sjögräsnudlar och krispiga grönsaker.

Allas kostrådgivare Ulrika Davidsson bjuder på fläskfilé med asiatisk touch.

Allas kostrådgivare Ulrika Davidsson bjuder på fläskfilé med asiatisk touch.

Marinerad fläskfilé 
med sjögräsnudlar

325 kcal per port
4 port
40 min

600 g fläskfilé
300 g sjögräsnudlar
2 morötter
100 g sockerärter
10 cm purjolök
2 msk hackad färsk 
koriander

Marinad:
1/2 dl ketjap manis
1 msk soja
1/2 dl rostade sesamfrön
1 riven vitlöksklyfta
1/2 röd hackad chili
1 msk riven färsk ingefära
1/2 pressad lime
1 msk sesamolja

Annons

Garnering:
lime, salladsblad, koriander

1. Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan. Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form. Gnid in köttet med hälften av marinaden.

2. Bryn filén runt om i olja i en stekpanna. Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.

3. Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen. Skala och strimla morötterna. Strimla sockerärter och purjolök. Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.

4. Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja. Garnera med sallad, lime och koriander.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas ugnsbakade lax

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!

LÄS OCKSÅ

(16)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…