Annons
Annons


6 livsmedel som ger dig finare naglar!

Vill du ha starka naglar som växer snabbt? Då ska du lägga några av dessa 6 livsmedel på tallriken.

bra-for-naglarna

Naglar som växer långsamt, skivar sig eller går av kan bero på näringsbrist. Här är sex livsmedel som alla är fullproppade av ämnen som gör naglarna starkare och får dem att växa snabbare. Det kan dock ta några månader innan förändringen syns, så passa på att samtidigt inta en portion tålamod.

Annons

Det här ska du äta för att få vackra naglar:

1– Ägg

Fullproppade med protein, vilket är nyckeln till starka och friska naglar. Ägg innehåller också B-vitaminer, vilket har visat sig kunna hjälpa naglarna att växa snabbare.

Läs mer: Ägg mycket nyttigare än forskarna trott

2 – Lax

Vår rosa favoritfisk innehåller förutom massvis av protein en hel del zink, vilket hjälper kroppen att ta upp proteinet du äter. Laxen innehåller även selen och koppar, vilket stimulerar produktionen av kollagen, som boostar tillväxten av naglarna.

3 – Kokosolja

Nyttigt fett, som kokosolja, kan hjälpa kroppen att ta upp viktiga näringsämnen. Oljan innehåller också vitamin A, D, E och K, vilka gör naglarna starkare.

4 – Kyckling

Precis som ägg innehåller kyckling massor av B-vitamin och protein. Dessutom innehåller kyckling zink, som boostar nageltillväxten. Vill du ha snabbt växande naglar kan en kycklingfilé till middag alltså vara en bra idé.

5 – Spenat

Spenat är något av det mest hälsosamma vi kan äta för vår hälsa i stort, och inte minst för våra naglar! Spenat är full av E-vitamin, järn, B-vitaminer, folater och A-vitamin, som alla gör naglarna starkare och får dem att växa fortare. Även supergrönsaken broccoli kan göra naglarna mer snabbväxande.

Läs mer: Se upp – 9 tecken på att du kan ha järnbrist!

6 – Nötter

En näve nötter är ett utmärkt mellanmål som innehåller massa nyttiga fetter. Väljer du paranötter får du i dig selen, zink, B-vitaminer och E-vitaminer, vilka är toppen för nagelhälsan.

Läs också: Naglarna kan avslöja dolda sjukdomar

naglarna-avslojar-hur-du-mar

Av Linnea Bjärle/Må Bra
Källa: Women´s health

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…