Annons
Annons

Annons

Matig moussaka med svamp

En supergod allt-i-ett-rätt!

matig moussaka

4 port
Tid: ca 1 tim

2–3 squasher
2 tsk salt
1/2 purjolök
smör till stekning
350 g blandfärs
100 g klyftade champinjoner
400 g krossade tomater
1 dl tomatketchup
1/2 dl hackade örtkryddor (t ex basilika, oregano, timjan)
salt, peppar
2–3 msk olja
ca 4–5 dl ostsås
ca 1 dl riven ost

1.  Skiva squasherna och salta. Låt stå och vätska sig.
2.  Skiva purjolök och fräs i smör. Tillsätt färs och stek den smulig. Lägg i champinjoner, tomatkross och ketchup. Smaksätt med örtkryddor, salt och peppar. Låt puttra minst 10 min.
3.  Torka av squashskivorna och stek lätt i olja, krydda med peppar.
4.  Varva squash, köttfärs och ostsås i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost och garnera med skivad squash. Gratinera i 200° ca 45 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 

 

LÄS OCKSÅ

(60)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…