Annons
Annons


Kondisbakat med en burk ananas – mazariner

Så här enkelt bakar du helt suveräna mazariner med härlig tropisk smak. Den konserverade frukten blir en smarrig överraskning i under locket. Mums!

Ananas och mandelmassa – vilken god kombo!

Mazariner med ananas

ca 15 st
Tid: ca 1 tim, varav 20 min i kyl och ca 20 min i ugn

Mördeg:
100 g kallt smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker

Fyllning:
200 g konserverad avrunnen ananas i mindre bitar
150 g riven mandelmassa
1 ägg
50 g smör
2 msk vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk bakpulver

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare bara tills den precis går ihop. Forma en rulle och dela i bitar. Tumma ut degen i aluminiumformar, sätt in dem i kyl i 20–30 min.
2. Låt frukten rinna av i en sil. Blanda samman fyllningen.
3. Ta ut formarna, nagga, fördela fyllningen och frukten i formarna. Grädda i 175° i ca 20 min. Låt svalna och sikta över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Bärfyllda mazariner

LÄS OCKSÅ

(39)
(2)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…