Annons
Annons


Bästa fikakompisen – mazarinkaka med äpple!

Saftig och makalöst god. Mazarinkakan har smaken och tyngden som lätt gör den till en favorit på fikabordet.

Härliga mandelmassa, kardemumma och äpple passar perfekt ihop.

Härliga mandelmassa, kardemumma och äpple passar perfekt ihop.

Mazarinkaka med äpple och kardemumma

10 bitar
Tid: 20 min + 45 min i ugnen

100 g margarin eller smör
200 g mandelmassa
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2–3 äpplen, gärna t ex Ingrid Marie
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker

Annons

1.Rör margarin eller smör, riven mandelmassa och socker mjukt. Enklast i matberedare eller med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör lite till.

2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik. Tillsätt det till mandelmasseblandningen och blanda alltsammans med en sked. Klicka ut smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform som rymmer ca 2 liter.

3. Skär äpplena i tunna skivor och stick ner dem ganska tätt i formen. Stöt kardemummakärnorna och strö dem över kakan tillsammans med socker.

4. Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175 grader ca 45 min. Låt kakan svalna något, vänd upp den på en sockrad tallrik.

Baka mazarinkaka med björnbär. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(186)
(3)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…