Annons
Annons


Två snabba sillar!

sillrecept

Här bjuder vi på två goda sillrecept!

Ört- & citrussill
8–10 port sillbuffé
Tid: ca 15 min + lagring

2 burkar matjessill à 200 g
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
5–7 cm fint strimlad purjolök
1/2–3/4 dl mix av hackad basilika, timjan, gräslök
fint rivet skal av 1 liten citron
2–3 msk citronsaft citronpeppar

Annons

1. Låt sillen rinna av och skär i bitar.
2. Blanda övriga ingredienser utom pepparn
3. Blanda ner sillbitarna och smaka av med citronpeppar. Ställ gärna sillen i kyl att mogna över natten.


Sommarsill

8–10 port sillbuffé
Tid: 15 min + 1 dygn i kyl

2 förpackn 5-minuterssill à 420 g
2–3 späda morötter
1/3–1/2 mindre purjolök
1 liten rödlök
7 1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 tsk salt
3/4 tsk krossad vitpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vatten
1 1/2 dl rapsolja
1 stort knippe dill

1. Låt sillen rinna av. Skär morötter och purjolök i tunna skivor, skalad rödlök i ringar.
2. Blanda vinäger, salt, peppar, socker och vatten, vispa ner oljan lite i taget. Hacka halva mängden dill och tillsätt.
3. Lägg i morötter, purjolök, rödlök och sill. Låt stå övertäckt i kyl till nästa dag. Strax före servering vänds resterande dill ner.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra sillrecept hittar du om du klickar HÄR.

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…