Annons
Annons


Två snabba sillar!

sillrecept

Här bjuder vi på två goda sillrecept!

Ört- & citrussill
8–10 port sillbuffé
Tid: ca 15 min + lagring

2 burkar matjessill à 200 g
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
5–7 cm fint strimlad purjolök
1/2–3/4 dl mix av hackad basilika, timjan, gräslök
fint rivet skal av 1 liten citron
2–3 msk citronsaft citronpeppar

Annons

1. Låt sillen rinna av och skär i bitar.
2. Blanda övriga ingredienser utom pepparn
3. Blanda ner sillbitarna och smaka av med citronpeppar. Ställ gärna sillen i kyl att mogna över natten.


Sommarsill

8–10 port sillbuffé
Tid: 15 min + 1 dygn i kyl

2 förpackn 5-minuterssill à 420 g
2–3 späda morötter
1/3–1/2 mindre purjolök
1 liten rödlök
7 1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 tsk salt
3/4 tsk krossad vitpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vatten
1 1/2 dl rapsolja
1 stort knippe dill

1. Låt sillen rinna av. Skär morötter och purjolök i tunna skivor, skalad rödlök i ringar.
2. Blanda vinäger, salt, peppar, socker och vatten, vispa ner oljan lite i taget. Hacka halva mängden dill och tillsätt.
3. Lägg i morötter, purjolök, rödlök och sill. Låt stå övertäckt i kyl till nästa dag. Strax före servering vänds resterande dill ner.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra sillrecept hittar du om du klickar HÄR.

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…