Annons
Annons


Saftigt gott – mjuk bärkaka

Låt sommarens smaker dröja sig kvar. Denna härligt mjuka kaka får saftighet och fin ton av sommarhallon, blåbär eller björnbär. Njutning till sista smulan!

Lättbakat med fin sommarsmak.

Lättbakat med fin sommarsmak.

Mjuk bärkaka

ca 10 bitar
Tid: 1 tim och 20 min

125 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
fint rivet skal av 1 citron
1 dl mjölk
2 dl lätt tinade bär, t ex hallon, blåbär, björnbär + ev färska till garnering

Annons

Glasyr:
ca 1 dl florsocker
2–3 tsk pressad citronsaft

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
2. Blanda mjöl med bakpulver, sikta ner under försiktig omrörning. Tillsätt citronskal och sist mjölken.
3. Varva smet och bär i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i 175°, 50–60 min. Prova med sticka! Blanda samman glasyren tills den blir lagom tjock och häll den över kakan. Garnera med bär.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka saftig kokoskaka med citron. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(43)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…