Annons
Annons


Läckra morotsmuffins med choklad

Med rivna morötter i smeten får du extra saftiga muffins. Tillsammans med choklad blir det mumsigt gott. Vill du ha lite kryddigare smak – tillsätt 1 tsk kanel i smeten.

Toppa med choklad – både i smet och glasyr!

Toppa med choklad – både i smet och glasyr!

Morotsmuffins med chokladfrosting

20 st
Tid: 40 min

50 g margarin eller smör
1/2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
50 g valnötter
100 g mörk choklad
3 dl finrivna morötter, 150 g

Chokladfrosting:
100 g mörk choklad, t ex Marabou
100 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
1 ägg
2 1/2 dl florsocker
75 g smör (här är det godast med smör)

Topping:
dekorationskulor

1. Smält matfettet i en liten kastrull. Tillsätt mjölken och låt det svalna något.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Hacka valnötter och choklad grovt. Rör ner fettet, mjölblandningen, valnötter, choklad och morötterna i äggsmeten.

3. Rör om så att alltsammans är blandat. Fördela smeten i ca 20 dubbla pappersformar. Ställ muffinsen på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 min. Låt muffinsen svalna.

4. Dela all choklad till frostingen i bitar och smält den i en skål över vattenbad. Rör ihop choklad, ägg, florsocker och smör i en bunke, enklast med elvisp. Bred frostingen på muffinsen och strö över lite dekorationskulor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Kolafyllda chokladmuffins

LÄS OCKSÅ

(42)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…