Annons
Annons

Annons

Fikagott till max – morotsrutor med fläderfrosting

Gör en extra stor morotskaka i långpanna. Toppa med ljuvlig fläderfrosting som kan göras med färdigköpt saft. Det är viktigt att kakan är kall när du breder på frostingen.

Ja tack! Supergoda morotsrutor med pinjenötter på toppen.

Ja tack! Supergoda morotsrutor med pinjenötter på toppen.

Morotsrutor med fläderfrosting

20 bitar
Tid: 50 min + tid att svalna

2 dl rapsolja
3 1/2 dl strösocker
3 ägg
75 g pinjenötter
4 dl finrivna morötter, 200 g
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk mald muskotnöt
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl mjölk

Fläderfrosting:
200 g philadelphiaost
200 g smör
3 dl florsocker
2 msk koncentrerad flädersaft
1 msk vaniljsocker

Topping:
75 g pinjenötter

1. Vispa rapsolja och socker i någon min i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa smeten så att den blir pösig. Rör ner pinjenötterna och morötterna.

2. Blanda mjöl, kanel, muskot, bakpulver och salt i en bunke och rör ner det i äggsmeten. Rör ner mjölken.

3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25×35 cm. Grädda mitt i ugnen i 175° i 20–25 min. Låt svalna.

4. Kör philadelphiaost, smör, florsocker, flädersaft och vaniljsocker till en slät röra. Bred frostingen över kakan. Strö på pinjenötter och skär den i rutor. Förvara kallt.

Kristina Eriksson
Annika Broman

LÄS OCKSÅ

(30)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…