Annons
Annons


Ulrikas mumsiga muffins med bär och choklad

Njut av läckra muffins på två sätt! Baka med choklad och toppa med mandel eller fyll med hallon och blåbär. Superenkelt!

bar-och-chokladmuffins

Nya fikafavoriter med bär och choklad.

Bärmuffins

6 stora
382 kcal / styck

2 ägg
1 dl stevia strö
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 burk (250 g) kesella vanilj
100 g smör
2 dl frysta blåbär och hallon

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, stevia strö, mandelmjöl, bakpulver och kesella i en bunke. Smält smöret och blanda ner.

Annons

2. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Lägg i blåbär och hallon. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

 

Chokladmuffins

6 stora muffins
351 kcal / styck

2 ägg
1 dl sukrin gold
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
80 g mörk choklad, 70%
100 g smör
1 dl kesella, 10 %
2 msk mandelspån

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och sukrin fluffigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten.

2. Smält choklad (spara och hacka lite till topping) och smör i ett vattenbad. Blanda ner chokladblandningen tillsammans med kesellan i smeten.

3. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i 6 stora muffinsformar. Toppa med hackad choklad och mandelspån och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter

Av Ulrika Davidsson

Sugen på att äta gott, nyttigt och laga enkla maträtter? Gå en av Ulrikas kickstarts kurser online! Klicka här!

 

LÄS OCKSÅ

(16)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…