Annons
Annons


Mums med kantareller!

Bäst just nu! Här toppar vi ett frasigt smördegsflan med ost, färska örter och skogens guld. Supergott!

K-skola ala 40

Svamplycka!

 

Frasigt flan med svamp och västerbottensost

Läs också: Knepen för att hitta kantareller!

5–6 port

1 smördegsrulle
100 g soltorkade tomater i olja
1–2 vitlöksklyftor
1/2 squash
3 tomater
3/4 msk flingsalt
2 krm grovmald svartpeppar
75 g riven västerbottensost
några kvistar färsk rosmarin
150–200 g kantareller
1 msk smör
2 krm salt
2 krm peppar

Annons

Garnering:
färska örter, t ex rosmarin, basilika, timjan eller oregano

1. Rulla ut smördegsplattan med papperet på en plåt. Rulla upp en liten kant och tryck till den med en gaffel. Nagga bottnen så att flanet ligger plant vid gräddningen.
2. Häll av oljan från tomaterna, men spara den. Dela tomaterna något. Mixa dem med en stavmixer. Späd med oljan till bredbar konsistens. Pressa i vitlöken. Bred ut det på smördegen.
3. Skiva squash och tomater tunt och lägg dem omlott på degplattan. Salta och peppra. Strö över osten och droppa över lite mer av tomatoljan. Strö över rosmarinkvistar. Grädda i 225° ca 15 min.
4. Ansa kantarellerna och stek dem i smör. Salta och peppra. Strö svampen över flanet och garnera med färska örter. Servera i små bitar till drinken eller på buffébordet.

Tips!
Gör färdigt flanet i god tid och grädda det när gästerna kommer!

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…