Annons
Annons


Mumsiga nötmuffins med nutella

Härliga stora muffins med med hasselnötssmak! Toppa dem med glasyr av nutella och färskost.

Nya fikafavoriter!

Nya fikafavoriter!

Nutellamuffins

15 st större
Tid: ca 45 min

100 g hasselnötter
100 g matfett
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl nutella

Glasyr:
1 dl nutella
100 g färskost av philadelphiatyp
dekorationsströssel

Annons

1. Mal hasselnötterna, helst i en mandelkvarn eller i matberedare.

2. Rör matfett och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör lite till.

3. Blanda hasselnötter, vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt blandningen och mjölken till matfetts- och sockerblandningen.

4. Fördela smeten i 15 lite större muffinsformar. Gör en grop med en sked i varje muffins. Lägg i en knapp tesked nutella i varje.

5. Grädda muffinsen på en plåt på mittenfalsen i 200°, 15–20 min. Låt muffinsen svalna på galler.

6. Blanda nutella och färskost till en jämn röra. Bred glasyr ovanpå muffinsen och strö på lite strössel.

AV KRISTINA ERIKSSON
FOTO: ANNIKA BROMAN

Baka mer med nutella. Klicka HÄR

 

LÄS OCKSÅ

(3)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…