Annons
Annons


Mustig köttfärspaj

köttfärspaj

Gott och värmande! Festlig paj med köttfärs toppad med potatismos.

5–6 port
Tid: Beredning ca 30 min + ca 35 min i ugn

600 g blandfärs
smör till stekning
salt, peppar
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad oregano
ca 1 dl rött vin
1 burk hela tomater, ca 350 g, väl avrunna i bitar
1 dl tomatketchup

Annons

3–4 port potatismos
2 ägg delade i gulor och vitor

1. Smörj en ugnsfast form. Bryn köttfärsen smulig, krydda med salt och peppar. Ställ köttet åt sidan.
2. Fräs lök och vitlök mjuk i smör. Strö över mjöl och kryddor och låt puttra ett par min. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp, rör ner färsen och låt puttra samman ytterligare några min. Smaka av om mer kryddor behövs (bör ha sting i smaken). Bred ut färsen i formen.
3. Blanda ner äggulorna i potatismoset. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren, torr skål och vänd ner i moset, bred eller spritsa sedan ut det över köttfärsen så att det täcker helt.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°, 30–40 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

LÄS OCKSÅ

(7)
(6)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…