Annons
Annons


Mustig köttgryta

Härliga smaker bjuder den här grytan med högrev på. Servera med citrusfräsch gremolata.

Läckert långkok.

Högrevsgryta med gremolata

4 port
Tid: 1 1/2 tim

600 g högrev eller bog
2 morötter
200 g rotselleri
2 gula lökar
2 msk smör
400–500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 1/2 dl rött vin
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
1 msk färska citrontimjansblad eller 1 tsk torkad timjan
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk majsstärkelse
ca 10 cocktailtomater

Annons

1. Ansa, skölj och skala rotfrukter och lök. Skiva morötterna, skär rotsellerin i strimlor och hacka löken.
2. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna utan att de får färg. Lägg över dem i en gryta.
3. Skär köttet i små bitar. Bryn dem i smör i stekpannan i omgångar. Lägg över köttet i grytan med grönsakerna. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, vin, vatten, buljongtärning, lagerblad, örtkryddor, salt och peppar. Lägg på locket och låt sjuda ca 1 tim. Rör om någon gång då och då.
4. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt grytan koka 1 min. Halvera tomaterna och blanda ner dem i grytan precis före servering.
5. Servera med gremolata (se recept), pasta och haricots verts.

Gremolata

4 port
Tid: 5 min

2 vitlöksklyftor
2 citroner
1 dl riven parmesan
1 dl hackad persilja

Pressa vitlöken, riv det gula på citronskalet och parmesanosten. Blanda med persiljan och strö det över pastan och grytan vid servering.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Tips på fina grytor!

Klicka på bilderna för mer info om produkerna.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic

LÄS OCKSÅ

(23)
(2)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…