Annons
Annons


Mustig kycklinggryta

På bara 25 minuter gör du den här goda kycklinggrytan!

kycklinggryta - recept

Paprika och timjan sätter god smak på grytan.

4 port
Tid: ca 25 min

600 g kycklingfilé
smör till stekning
salt, peppar
paprikapulver
4–5 dl hönsbuljong, fond eller tärning
2 paprikor i olika färger
1 knippe hackad timjan
ca 1 dl svarta oliver (ev kärnfria)

Annons

1. Skär kycklingen i bitar. Bryn dem i smör i en het panna. Krydda väl. Lägg över kycklingen i en gryta, vispa ur pannan med lite buljong och häll spadet över kycklingen.
2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs i smör ca 2 min, salta och peppra. Lägg den i grytan med kycklingen.
3. Häll på buljong tills det täcker och strö över timjan. Låt puttra i 5–8 min på svag värme tills kycklingen är klar. Häll i oliverna och låt dem bli varma. Servera med kokt ris och sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 

LÄS OCKSÅ

(113)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…