Annons
Annons


Säsongsstart för serien När livet vänder

Anja Kontor är tillbaka med intervjuserien ”När livet vänder” och möter människor som varit med om det ofattbara men ändå hittat styrkan att leva vidare.

Anja Kontor. Foto: Janne Danielsson/SVT

Anja Kontor. Foto: Janne Danielsson/SVT

Hur kan man leva när allt har tagits ifrån en, eller om inga förutsättningar för ett kärleksfullt liv någonsin gavs?

I första programmet träffar Anja Kontor Johann Neumann som i slutet av 1990-talet blev känd i Sverige som Ipren-mannen. Han växte upp med två alkoholiserade föräldrar som kallade honom missfoster och försökte sälja honom till en cirkus.

Annons

Som tonåring bodde han inneboende på en bordell i Wien. Efter en karriär i Sverige förlorade han kvinnan han älskade och gick in i en svår kris. Nu, som pensionär, har han hittat kärleken igen och bor i Asien.

Övriga avsnitt:

Del 2: Sara var mobbad i skolan och hade självskadebeteende. I gymnasiet försökte hon ta sitt liv första gången. Idag är hon nygift och tvåbarnsmamma.

Del 3: Niklas gudfar hette Adolf Hitler och hans far var naziförbrytaren som gick under benämningen ”slaktaren av Polen”. Niklas har skapat sig ett lyckligt liv trots att det förflutna alltid förföljer och han är glad att de hängde hans far.

Del 4: Paulina var ung och blev kär i en äldre man. Efter att ha blivit våldtagen, upphängd och förnedrad, blev Paulina gravid. Det räddade hennes liv. Idag driver hon en ideell förening som ger stöd åt ungdomar som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Del 5: Admir var 17 år när han flydde undan massmordet i Srebrenica. Med på flykten var hans pappa och bror men de kom ifrån varandra i skogen och Admir såg dem aldrig mer. 20 år senare resta han tillbaka för att begrava sin pappa som identifierats i en massgrav.

Del 6: Daniels pappa försökte kväva honom när han var sex år. När han var nio hade han levt på flykt i fyra år, bott på två kontinenter, i fyra länder och tio städer. Efter en karriär i finansvärlden driver han nu ett magasin med positiva nyheter.

Del 7: Emma blev känd för hela Sverige som ”Arbogamman”. Hennes två barn blev ihjälslagna med en hammare och själv tog hon emot femton slag och låg i koma i tio dagar. Emma lever i dag ett bra liv och kärleken till familjen är stark.

Del 8: Berete blev överfallen av en svårt psykiskt sjuk man som överföll henne med två köksknivar. Den ena kniven missade hjärtat med någon millimeter. Det tog tid att komma tillbaka men Berete har förlåtit och hittat glädjen i livet igen.

När livet vänder: Premiär onsdag 9 mars kl. 20.00 i SVT 2

LÄS OCKSÅ

(35)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…