Annons
Annons

Annons

Massor av mums på nolltid – nötiga havrekakor

På bara en halvtimme gör du suveränt goda havrekakor! Toppa med choklad och hackade pistagenötter.

Havrekakor de luxe med nötter och choklad.

Havrekakor de luxe med nötter och choklad.

Nötiga havrekakor

28–30 st
Tid: 30 min

150 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk hjorthornssalt
3 dl havregryn
75 g hackade hasselnötter

Garnering:
30–40 g mörk choklad
ca 1/2 dl hackade pistagenötter

1. Rör smör och socker poröst, rör ner ägget. Blanda vetemjöl, salt och hjorthornssalt. Sikta ner blandningen och rör om. Blanda ner havregryn och nötter.

2. Rulla bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck ner dem något och grädda i 200° ca 10 min tills kanterna blir lite bruna. Låt svalna helt före garnering.

3. Smält hackad choklad och häll i en liten spritspåse. Klipp ett litet hål och garnera med svepande rörelse chokladen över kakorna. Strö över hackade pistagenötter, låt stelna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Kolafyllda havreflarn

LÄS OCKSÅ

(29)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…