Annons
Annons


Ny favorit – smarrig nötpaj med kola

Fyll ett pajskalet med en ljuvlig blandning av kola och nötter. Passar perfekt både som dessert och till fika. Servera gärna med vispad grädde.

Mandel och hasselnötter smakar suveränt ihop med kola.

Mandel och hasselnötter smakar suveränt ihop med kola.

Nötpaj med kola

Tid: 50 min
8 port

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
150 g smör
1 äggula

Fyllning:
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
200 g hasselnötter
100 g mandel

Annons

1. Mixa samman pajdegen i en matberedare. Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform, 24 cm i diam, med löstagbar kant. Kavla och tryck ut degen i pajformen. Ställ den kallt 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalet i 200°, 10 minuter.
3. Smält smör, socker, sirap och mjöl i en kastrull. Rör hela tiden så det inte bränns. Tillsätt salt och sjud 5 minuter. Grovhacka nötter och mandel och blanda ner det i kolasåsen. Häll kolasåsen i pajskalet och grädda ytterligare 10 min.
4. Låt pajen svalna, gärna kallna, innan den serveras med vispad grädde eller vaniljglass.

Av Eva Boström
Foto: Eva Hildén Smith

Prova också: Smarrig smulpaj med äpplen och björnbär

LÄS OCKSÅ

(122)
(3)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…