Annons
Annons


Enkelt och supergott – nöttårta med vit choklad

Bred vit choklad på de gräddade nötbottnarna. Lägg grädde och hallon mellan dem och njut av en supersmarrig och snabbgjord tårta.

Fixa tårtan med tre härliga nötbottnar. Glutenfri.

Nöttårta med vit choklad

12 bitar
Tid: 40 min

2 dl hasselnötter, ca 130 g
2 1/2 dl florsocker
3 äggvitor
100 g vit choklad

Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 liter hallon

1. Rosta nötterna lätt, gnugga av så mycket skal som möjligt. Mal nötterna. Gör tre cirklar på bakplåtspapper, ca 22 cm i diam.

Annons

2. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt florsockret, lite i taget till ett fast, blankt skum. Vänd ner de malda nötterna. Fördela nötmarängen jämnt i de tre markerade cirklarna.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Grädda i 175° ca 10 min. Låt bottnarna svalna och lossa dem från papperet de gräddats på. Smält den vita chokladen och bred över bottnarna. Låt stelna på svalt ställe.

4. Vispa grädden och blanda med vaniljsockret. Fördela grädde och hallon mellan bottnarna. Garnera toppen med ev en obesprutad ros och hallon.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Här hittar du fler glutenfria recept

LÄS OCKSÅ

(46)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…