Annons
Annons


Mumsiga nougatbullar med hallon

Hallon och nougat är smaker som passar makalöst bra tillsammans. Som fyllning i bullar blir det magiskt. Ett litet tips till penslingen är att vispa ägget med lite salt och en tesked vatten så blir det lättare att pensla.

Toppa med bär!

Toppa med bär!

Nougat- och hallonbullar

32 st
Tid: 2 tim

1 pkt jäst för söta degar
100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 ägg
1 tsk salt
ca 10–11 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g nougat
50 g margarin eller smör
1/2 dl strösocker
250 g hallon, färska eller frysta

Annons

Till pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker
hackade hasselnötter

Garnering:
några färska hallon

1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37°. Häll lite av degvätskan över jästen, rör så att den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, strösocker, råsocker, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs i 30 min.
2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två bitar, kavla ut varje till en platta, 30×40 cm.
3. Blanda nougat, margarin eller smör och socker till en bredbar fyllning. Bred hälften av fyllningen på kakan. Strö på hälften av hallonen.
4. Rulla ihop till en rulltårta och skär i 16 jämnstora bitar. Lägg bullarna i formar på en plåt. Jäs i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och nöthack.
5. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8 min. Låt bullarna svalna på galler.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka härliga wienerbullar. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(60)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…