Annons
Annons


Kalasgod nutellatårta toppad med färska hallon

Baka maffigt läcker tårta! Fyll med banan och dekorera generöst med nutella. Hallonen ger en fin smakbrytning och blir pricken över i. Baka gärna bottnen dagen innan.

Chokladbottnen blir extra saftig med hälften olja, hälften smör.

Nutellatårta med banan och färska hallon

12 bitar
Tid: 30 min + 50 min i ugnen + 30 min för fyllningen att kallna

Botten:
2 ägg

3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
75 g smör
3/4 dl rapsolja
1 1/2 dl hett vatten
ströbröd till formen

Annons

3 mogna bananer

Nutellafyllning:
100 g smör
4 dl nutella (färdig hasselnötscrème med chokladsmak)
200 g färskost av philadephiatyp
4 dl florsocker
3–4 dl färska hallon

1. Vispa ägg och socker något i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölblandningen, smör, rapsolja och vatten till äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad rund form som mäter 21 cm i diam. Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175° i 45–50 min. Låt kakan vila en kvart, vänd den sedan upp och ner på ett sockrat papper.

2. Kör smör, nutella, färskost och florsocker till en slät röra i en matberedare. Ställ blandningen kallt. Mosa bananerna i en skål.

3. Dela kakan med en tandad kniv till 3 bottnar. Bred hälften av bananmoset på en av bottnarna. Lägg på en botten och bred på resten av moset. Toppa med den 3:e bottnen.

4. Bred knappt hälften av nutellafyllningen ovanpå och runt om tårtan. Lägg den resterande fyllningen i en spritspåse och ställ kallt i minst 30 min. Spritsa nutellafyllningen ovanpå, garnera med färska hallon. Servera tårtan kylskåpskall.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Nötmuffins med nutella

LÄS OCKSÅ

(58)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…