Annons

Annons

Annons

Nya rön: Ett glas vin är lika bra som en timmes träning!

Glada nyheter för alla träningströtta! Nu visar ny forskning att rödvin förbränner lika mycket fett som ett träningspass. Så sätt dig ner och njut i stället för att springa till gymmet!

Man och kvinna skålar med rödvin.

Skål för vinets hälsosamma effekter!

En ny studie genomförd av oberoende forskare vid University of Alberta i Kanada och University of Oregon i USA visar att måttliga mängder rött vin har liknande påverkan på din kropp som när du tränar.

Låter det för bra för att vara sant? Det tycker inte forskarna som nu lagt fram bevis för att vin kan ge samma resultat som en timme på gymmet.

Ökar förbränningen

roda-druvorHur är detta möjligt? Jo, röda druvor innehåller den aktiva komponenten resveratrol, som ökar fettförbränningen på samma sätt som aktivitet. Druvorna kan även bromsa tillväxten av nya fettceller, så att du minskar risken för övervikt.

Andra fördelar med resveratrol är att det är en kraftfull antioxidant som bland annat fördröjer tecken på åldrande, är bra för hjärtat samt motverkar cancer.

Ett glas per dag

Rekommendationen från forskarna ligger på ett glas rött vin om dagen – all annan överkonsumtion avråds.

Forskningsansvarige Jason Dyck uttalar sig i rapporten:

– Jag tror att resveratrol skulle kunna hjälpa patienter som vill träna men är fysiskt oförmögna. Resveratrol kan motsvara träning för dem eller förbättra deras möjlighet att få ut det mesta av den träning de klarar av att genomföra.

Läs också: Därför kan du dricka vin, äta fett och STRUNTA i alla hälsoråd!

Läs också: Så stärker öl din hälsa!

Artikeln publicerades först på ellematochvin.se.

LÄS OCKSÅ

(17k)
(1)Annons


Annons
Senaste från allas