Annons
Annons


Nyårsklassiker! Gratinerad hummer

Hummer är en given nyårsfavorit! Fyll den med smör, persilja och vitlök och gratinera på klassiskt vis.

Hummer

Hummer med ljuvlig fyllning.

 

Gratinerad hummer

ca 4 port
Tid: ca 25 min

2 humrar à ca 370 g (frysta färdigkokta)
100 g rumtemp smör
1–2 fint rivna vitlöksklyftor
3/4 dl hackad kruspersilja
1 par nypor salt, nymald peppar
1 skiva formfranska
riven ost

1 citron + ev 1 lime
ev dill, sallad

Annons

1. Ta upp humrarna kvällen innan och låt tina långsamt i kyl, se instruktion på förpackn. Rör samman smör, vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Tärna brödskivan, rosta i torr panna. Låt svalna.
2. Halvera humrarna. Ta bort magsäcken som sitter närmast huvudet samt den mörka tarmen. Ta bort klorna som serveras kalla vid sidan om.
3. Lägg hummerhalvorna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Ta upp hummerköttet och dela i mindre bitar. Blanda med brödtärningarna, lägg tillbaka i hummerskalet och bred på smöret.
4. Strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen i 250 grader ca 5 min. Servera genast med en klyfta citron och/eller lime till varje. Garnera med ev dill och sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Köp ett vackert uppläggninsfat till förmånligt pris från oss!

fat

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…